(nog) niet gerubriceerd

Van alles wat......Ga verder naar:

01. Spiritualiteit en Wereldkerk (i.w.)

02. Poëzie en Religie

03. Archief

04. Taizé

05. Oscar Romero

06. Tips om het klimaat te redden

07. Rijksmuseum Het Catharijneconvent Utrecht

08. Geroepen tot dienst in en aan de Kerk van de Christus

09. Als een terrorist mij vandaag vermoordt....

10. Even glimlachen.

 

Spinario, naamgever van deze site

Lo Spinario. De ‘doornuittrekker’. Het is een van de beroemdste en meest bewonderde beelden uit de collectie van de Capitolijnse Musea in Rome. Het bronzen beeld uit de 1ste eeuw v.Chr. werd in 1471 naar het Campidoglio, het plein waaraan de musea liggen, gebracht, als onderdeel van een schenking van bronzen door paus Sixtus IV. De Spinario, de charmante, aandoenlijke, levensechte jongen die een doorn uit zijn voet trekt, wordt met recht nog altijd als een van de grootste meesterwerken uit de klassieke kunst gezien. 

2016. Het verhaal achter het beeld 
Om precies te weten te komen waarom dit een van de grootste meesterwerken uit de oudheid is, ga je natuurlijk zelf naar de Capitolijnse Musea. Momenteel kun je daar de tentoonstellingSpinario. Storia e fortuna bezoeken, helemaal gewijd aan de Doornuittrekker en de geschiedenis van het beeld. Schetsen, schilderijen, bronzen kopieën: aan de hand van een bijzondere kunstcollectie wandel je het bijzondere verhaal van de Spinario aan. 

Eenvoud maakt macht!

Vandaag  (30 juli 2016) meldt zich de 15.000ste bezoeker van dit internetkrantje over Christelijke Spiritualiteit. In deze vorm gestart op 6 nov.2015, de vooravond van het feest van "Apostel Willibrord, de Verkondiger van het geloof in deze landen". Zo wordt hij in de kloostergang van de Utrechtse Domkerk genoemd. Bij de start stond de teller op 004230, vandaag op 014997.

"Eenvoud maakt macht", is mijn devies. Alle reden om D.V. nog een tijdje door te gaan. Reacties, correcties en ideeën blijven welkom. Spina